Im happy to be ur friend.. =)

Thursday, July 17, 2014

Testimoni Felinna Hygienic Foam Wash... Wow! :D

Seringkali terbaca artikel-artikel berkenaan wanita... 
Luahan hati seorang ibu bertanya kepada doktor. 

"Masa saya basuh seluar dalam anak saya, saya tengok kotor betul... Penuh dengan keputihan... Agaknya dia ada penyakit ke?"

Bagi Qist, remaja perempuan agak kurang arif tentang penjagaan Miss V nya. Diorang pun tak tahu apa jenis cecair yang keluar dari kemaluan mereka...

Sekarang, jangan risau... :D

Memperkenalkan pencuci untuk wanita berbentuk "foam" 

Selama ni beli, bentuk cecair ja. Tapi trylah yang ni. InsyaAllah berkesan menghindari segala masalah Miss V. :)

Macam mana nak tengok perubahannya? Kalau sebelum ni seluar dalam mudah berbau disebabkan sebarang cecair yang keluar dari vagina. Setelah beberapa kali penggunaan, seluar dalam dah bersih tanpa sebarang kotoran. Kalau tengah period lagi best, tiada lagi kegatalan! :)

Berminat? 
Hubungi saya; 019-5628178 (Qist)
COD hanya di kawasan Kuala Kangsar, Putrajaya. 

Yang benar, 
Qistina Sumaiya.
Pengguna dan ejen Felinna Beauty

Thursday, June 12, 2014

Selamat Tinggal UMT------Entry Bergambar

Assalamualaikum. Ok. 
Jom sembang pasal gambar. hehe



View dari luar UMT


Ini dalam perjalanan ke bilik kuliah... nampaklah ni nanti


Bangunan baru. 


Bangunan baru


FPE dan FPS


Kafe. 
FYI, Kafe ada di setiap fakulti


Ni view untuk bangunan FSMS


Padang kedua UMT


Makmal FSMS


Bangunan baru. 


Bangunan baru







Ini kita panggil pagar belakang UMT. Kebanyakan student sewa rumah kat situ.

Juga new building. Hatcheri Akuatrop. 
Bangunan yang dak-dak fishery selalu wat kajian.


Makmal-makmal. Sebelum adanya makmal baru, kami-kami pelajar BIO dan BIOD ke sini



View belakang fishery. simpan ikan. haha



Dua gambar atas ni aku nak tunjuk kincir angin sebenarnya. Tak nampak lak



Bangunan INOS


Tangga ke makmal tadi.


Rumah universiti. 
Kalau aku datang UMT as VIP, tak mau aku tidur sini. hak hak.
Banyak cerita beb. haha


Surau. 


Medan Syarahan Timur dan Barat. 
Belakang tu ada makmal



Dulu inilah bangunan FST. 
Fakulti terbesar di UMT. 
Sekarang........


Kompleks Kuliah. 
sebelum adanya yang baru, kami belajar kat sini. 


Inilah tempat kita usha staff nak book bilik kuliah


Dari belakang KK


Makmal bahasa. 
Tempat aku belajar subjek English dan Perancis


Surau.


Kolam.
Kadang-kadang ada ular. hak hak


View belakang library


View depan library


Kompleks siswa
cimb bank ada. kedai-kedai nak shopping ada. 
and etc. 


Dewan Sultan Mizan. 
Tempat event2 besar di sini. 
Exam pun kat sini. 


Ini kedai makan belakang asrama. 


Blok 1. Asrama besar. sama mcm Blok 2. Tapi besar lagi B2.


Kafe. atasnya surau al-irfan


Teflon


yang memanjang tu, kedai kat UMT. kebanyakannya bisnes student UMT juga. Belakang sekali.
Blok 2.


Kafe


Nanti akhir semester, tak payah susah-susah suruh mak ayah ambil barang. 
prepare duit, bungkus barang. pos. 
Promotion dari Nationwide memang ermmm. gila murah. 
aku pos motor ja. haha.


Kafe. ada juga kedai runcit



Asrama. 
Yang ni lebih kecil dari B1 dan B2.
Kecil dan murah





Ini bukan a part of UMT. 
Tapi inilah rumah sewa saya. 
Bawah kedai, atas asrama. hehe


It's true, UMT memang kecil. Kalau nak dibandingkan dengan universiti-universiti lain yang terkemuka di Malaysia. Tapi, saya sangat bangga ditempatkan di sini.

1. Permukaan geografinya rata. So, tak perlu memanjat bukit. hak hak. 
2. Disebabkan ianya kecil, tak rasa penat mana nak ke satu tempat ke tempat lain. 
3. Tak ramai. Peluang nak aktif dalam macam-macam sangat tinggi. 
4. Masih provide nota di laman, Mylearn. Dulu-dulu kalau dengan cerita dari pensyarah, masuk U, tak ada semua ni. 
5. UMT antara research university. Rasa agak bangga juga la bila berpeluang belajar dari pensyarah-pensyarah yang terdiri dari researcher Malaysia ni. 

Dan banyak sebab lain.... hehe.. (pemalas nak cari idea). 

Kalau dari pandangan saya sendiri, 

1. Pengurusan antara staff masih kategori okay.
2. Saya siapkan FYP dengan jayanya. Mudah dapat chemical. 
3. Agak kurang kadar jenayah. Melainkan bila duduk luar, kena berhadapan risiko kecurian. 

Ok, entry ni nak cerita bangunan ja sebenarnya. 
Kalau rindu, qist usha balik entry ni. hehe.... 

Pengalaman semua, next entry................ ^_^


THANKS FOR READING MY BLOG